5. november 2024| Kor, Noder

SAM-Klang: Ny serie med kormusik arrangeret af Morten Schuldt-Jensen

Serien indeholder både nyt repertoire og nye arrangementer, men omfatter også en væsentlig del af det klassiske tyske, skandinaviske, franske og engelske SATB-repertoire, hensynsfuldt omarbejdet for besætningen SAM.

SAM-Klang er en ny serie, som tilbyder et bredspektret repertoire for kor med sopran, alt og én mandsstemme (SAM). Serien indeholder både nyt repertoire og nye arrangementer, men omfatter også en væsentlig del af det klassiske tyske, skandinaviske, franske og engelske SATB-repertoire, hensynsfuldt omarbejdet for besætningen SAM.

Arrangementerne bevarer originalernes karakteristiske træk og tilnærmelsesvis den samme klangfylde, så satserne for publikum ”lyder næsten som de plejer”. Omarbejdelserne giver udviklingsmuligheder for alle stemmer og nyt liv og ny kvalitet i SAM-korarbejdet. Konsekvente klaverreduktioner af korsatserne letter overblikket og korlederens forberedelse.

SAM-Klang kan være en hjælp til at give ungdomskorenes adgang til den klassiske korlitteratur og til at sikre talmæssigt udfordrede blandede kor en fortsat tilgang til kendt og elsket repertoire.


Classic British Anthems I

Fem motetter, der dækker 130 år, er alle blandt grundpillerne i den britiske kirkekorstradition.

1. Evening Hymn (Henry Balfour Gardiner)
2. Holy is the true light (William Henry Harris)
3. Jubilate in C (Benjamin Britten)
4. Lead me, Lord (Samuel Sebastian Wesley)
5. Turn thy face from my sins (Thomas Attwood)


Danske Motetter I

De musikalske ophav til værkerne i dette hæfte er alle blandt de mest kendte, danske korkomponister i det 19. og 20. århundrede, så et udvalg af deres værker vil uvægerligt blive et lille kompendium over danske kormusiks udvikling gennem 100 år. Stilistisk spænde værkerene således over et spektrum fra Niels W. Gades højromantik i midten af det 19. århundrede, over P.E. Lange-Müllers senromantiske tonesprog fra århundredskiftet og frem til to næsten samtidige kompositioner fra 1936 og 1940: én af Knud Jeppesen, hvis renfærdige, polyfone stil her tydeligt er inspireret af hans indgående beskæftigelse med renæssancens musik, og én af Bjørn Hjelmborg, som her også kompositionsteknisk står i gæld til den tidlige musik men kombinerer skrivemåden med sin egen tids mere krydrede harmonik. For mange vil den romantiske tone i Thomas Laubs bidrag fra 1925 måske være en overraskelse, men her hører vi en anden side af komponisten og ikke den kirkemusikalske reformator, som med sin konsekvens og sine gennemtænkte idéer kom til at præge et helt århundredes danske gudstjenestemusik.

1. Du Kjærlighedens ophav, Gud (Niels W. Gade)
2. Hvor elskelige er dine boliger (Bjørn Hjelmborg)
3. Herre, hvor er mine fjender mange (Knud Jeppesen)
4. Ave maris stella (Peter Lange-Müller)
5. Aldrig, Herre du forglemme (Thomas Laub)


Weihnachtslieder I

Mange steder i verden er advent- og julesange blevet en del af standardrepertoiret, og denne tradition har også produceret en lang række af sådanne sange i tysktalende lande. Ikke kun folkesange, nogle af ukendt oprindelse, men også kunstsange i forskellige stilarter samt satser fra populære klassiske juleværker.

Denne mangfoldighed afspejles i dette første bind af tysksprogede julesange, som samler julesange fra en bred vifte af epoker, oprindelser og stilarter.

1. Brich an, du schönes Morgenlicht (Johann Schop)
2. Freu’ dich, Erd’ und Sternenzelt (Traditional) (Morten Schuldt-Jensen)
3. Kommet, ihr Hirten (Traditional) (Morten Schuldt-Jensen)
4. O du fröhliche (Traditional) (Morten Schuldt-Jensen)
5. Übers Gebirg Maria geht (Johannes Eccard)


An English Christmas I

Denne første samling af fem julesange  ligger i hjertet af den engelske juletradition.

1. Ding dong! merrily on high (Traditional) (Morten Schuldt-Jensen)
2. I saw three ships (Traditional) (Morten Schuldt-Jensen)
3. O come, all ye faithful (John Francis Wade)
4. O little town of Bethlehem (Traditional) (Morten Schuldt-Jensen)
5. Once in royal David’s city (Henry John Gauntlett)
6. Once in royal David’s city (Morten Schuldt-Jensen)


Om Morten Schuldt-Jensen

Morten Schuldt-Jensen, professor i kor- og orkesterledelse ved konservatoriet i Freiburg, var fra 1999-2007 korchef ved Gewandhaus i Leipzig og har gennem en årrække været gæstedirigent for bl.a. DR Radiokammerkoret, MDR Rundfunkchor, NDR Rundfunkchor, WDR Rundfunkchor, RIAS Kammerchor og SWR Vokalensemble.

I Danmark er Morten Schuldt-Jensen især kendt for sit arbejde med Sokkelund Sangkor og Tivolis Koncertkor samt de mange år som docent på musikkonservatoriet og universitetet i København. Han stiftede og ledede fra 2001 det professionelle GewandhausKammerchor og er nu kunstnerisk leder og dirigent for “Immortal-Bach-Ensemble”, et af Europas bedste vokalensembler.

Derudover arrangerer han kormusik for forskellige internationale forlag, skriver og publicerer videnskabelige aritkler samt giver kurser og holde foredrag i Europa, USA og Japan om interpretation, opførelsespraksis og funktionel direktionsteknik.